Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков представи на депутатите кандидатурата на акад.

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков представи на депутатите кандидатурата на акад.
Коментари Харесай

Петков за Денков: Той има принос към развитието на цялото човечество

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков представи на депутатите кандидатурата на акад. Николай Денков за министър председател в новия проектокабинет.

„ Във всяка страна има хора, които са надарени и можещи и това, с което те се занимават, предопределя развиването на дадена страна. Ролята на политиците и държавниците е да създадат по този начин, че тези надарени хора да могат да работят за напредъка на своето общество. Това каза Кирил Петков от парламентарната естрада. Кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател на България ще бъде подложена на гласоподаване по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

„ Това, че Денков ще води кабинета в първите девет, а Мария Габриел – във вторите девет месеца, ми дава вяра. Хиляди учени са употребявали цитати от акад. Денков. Това потвърждава, че той има принос към развиването на човечеството. Влиза в топ 1% на учените в неговата област в целия свят. Прилагал е своите научни достижения и в практиката. Има и богат административен опит ”, сподели още Петков.

Той не пести положителните си думи и по адрес на Мария Габриел, която дефинира като „ различен огромен гений на България и човек, потвърдил се като европейски водач ”.

„ Големият гений се вижда и при препоръчаните за министри ”, акцентира Петков. И прикани за „ ограничение на политиканстването ”, с цел да се разгърне капацитетът на оферти с мандата на ПП-ДБ кабинет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР